Hvad er forskellen på højttalere til streaming af musik?

Der kan være stor forskel på de forskellige højttalere som man kan streame til, og nogle belaster ens netværk mere end andre.

Der findes et hav af højttalere som det er muligt at streame til. Nogle har deres egen app at holde styr på det hele, andre benytter telefon eller tablets system og forbinder direkte til den enkelte højttaler. Ja løsningerne er mange, men ofte er man ikke klar over hvilken teknologi der ligger bag, og dermed hvordan det påvirker ens netværk.

Kabel eller trådløst?

Som alt andet er det altid en god idé at kable dine ting – Det er uanset om det er nyeste eller en ældre teknologi dit udstyr benytter – men hvorfor egentligt?
Alle enheder som benytter trådløse forbindelser, eksempelvis Bluetooth eller WiFi, benytter en bestemt frekvens og kanal på det enkelte sendenet.
Lad os sammenligne en trådløs forbindelse med en motorvej.
Hver enhed (bil) kan køre en vis hastighed, det er blandt andet påvirkes af hvor mange hestekræfter enheden(bilen) har osv.

Men hvis vi kun har en vejbane til at køre frem (upload) og en vej til at køre tilbage (download), er det altså afgørende hvordan alle de andre bilister og enheder opfører sig, ellers kommer vi ikke hurtigere frem end de langsomme.

Herunder har vi forsøgt at sammenligne teknologien i de enkelte produkter fra nogle af de store producenter af streamings højttalere. Vi tager altså IKKE udgangspunkt i hverken brugervenligheden, eller hvordan de spiller, med og uden batteri osv. Det er udelukkende for at sammenligne de enkelte produkters tekniske egenskaber, når det gælder netværk og forbindelse.

Hvad er den rigtige streaming højttaler til mit behov?

Hver sin smag, og det gælder både design og lyd. I dette indlæg som før nævnt, lægger vi vægt på det netværksmæssige og måden at forbinde til højttaleren.

Som vi også fortalte er ens netværk aldrig hurtigere end det udstyr som er koblet på. Det betyder, at hvis din højttaler er langsom til at sende og modtage, vil resten af dit netværk også fungere langsommere, da de skal vente på hinanden.

Har du muligheden for at forbinde din højttaler med kabel mindsker du også belastningen af dit trådløse netværk i hjemmet. Vælger du via Bluetooth er rækkeviden begrænset, og lydkvalitet lavere.
 Skal du forbinde via WiFi så kan du i vores indlæg her læse mere om forskellen på de forskellige WiFi standarder.]

SONOS
Model: One (gen 2)

Tilslutninger:
Bluetooth: Nej
WiFi: Ja – 802,11b/g, 2,4GHz
LAN stik: Ja – 10/100 Mbps

BeoPlay
Model: M3

Tilslutninger
Bluetooth: Ja
WiFi: Ja – 802.11 a/b/g/n/ac – 2.4/5 GHz
LAN stik: Nej

Heos
Model: 1

Tilslutninger
Bluetooth: Nej
WiFi: Ja – 802.11 a/b/g/n/ – 2.4/5 GHz
LAN stik: Ja

Bose
Model: SoundTouch 10

Tilslutninger
Bluetooth: Ja
WiFi: Ja – 802.11 a/b/g/n/ – 2.4/5 GHz
LAN stik: Ja

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shoppen
Calculate Shipping
Scroll to Top