Guide til en god og solid netværksforbindelse

Går du med tanken om at udskifte eller opgradere dit eksisterende hjemme eller kontor netværk for at få et godt solidt netværk?

Vi giver dig her en hurtig guide til hvilke faldgrupper du skal undgå samt hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du investerer i et nyt netværk og WiFi.

Det kan være lidt af en jungle at finde det rette netværksudstyr. Markedet ændrer sig jo hele tiden. Ofte kan man opleve at netværksudstyr bliver teknologisk forældet indenfor 4-5 år. Det vil sige at netværksudstyr ikke længere fungerer optimalt, idet du måske pludselig oplever en sløvere forbindelse. Udstyret virker måske stadig, men altså ikke under optimale forhold.
Så selv om du har en lynhurtig internetforbindelse, vil det interne netværk ikke kunne følge med på denne hastighed.

Det voksende behov for effektivt Wi-Fi

Langt de fleste benytter sig af et trådløst netværk, hvor man nemt kan tilslutte et hav af enheder som f.eks. mobiltelefoner, tablets, tv, bærbar osv. Men med den hurtigt voksende teknologi, er behovet for data blevet endnu større og datamængden der kræves vokser hastigt for hvert år der går.  Samtidig får vi flere enheder som skal tilsluttet på samme tid, og derfor presser vi udstyret til at skulle håndtere flere enheder og endnu mere data på den samme tid.Der er derfor behov for en ekstra stærk trådløs forbindelse, for at få netværket til at fungere optimalt.

Er alt-i-en boks den bedste løsning?

De fleste internetudbydere leverer en samlet enhed, som indeholder alle funktioner i én boks. Det kan virke utroligt smart, men det kommer i høj grad an på hvor meget boksen skal udføre på samme tid og hvilke behov du har i hjemmet eller på kontoret. Forestil dig at én person skal udføre 5 arbejdsopgaver på samme tid. Så skal der ikke meget til at gøre denne person stresset,  eller presset til at prioritere nogle opgaver frem for andre. Deler man derimod opgaverne ud til 5 forskellige personer, ved hver person nøjagtig hvilken arbejdsopgave der skal udføres. Således udføres opgaverne hurtigere og af bedste evne, og kan modstå et højere pres på arbejdsmængden.

Udbydernes 5-i-1 boks kan ofte brokobles, så denne kun varetager modemfunktionen. Dette gør det muligt selv at administrere alle andre funktioner og dermed få et godt netværk.

Router / switch / modem / Access point / firewall hvad er det?

Det kan være svært at holde rede i de mange begreber. Her er et hurtigt overblik.

Modem:
– Modtager det udefrakommende signal fra din internetudbyder og sender det videre til dit netværk.

Router:
– Styrer og holder kontrol over dit netværk. Routeren har ofte indbygget en firewall og er den vigtigste del af dit netværk.

Switch
– Forgrener dit netværk. Ofte har routeren også indbygget flere udgangsstik.
Du kan se en switch lidt som en forlængerledning med flere stik. Den fordeler netværket ud til flere enheder.

Access Point
– Udsender et WIFI signal og styrer alle wifi enheder sammen med routeren. Dit Access Point er en meget vigtig del, når du skal opnå en hurtig og stabil wifi forbindelse.

Hvilket netværk skal jeg vælge for at få et godt netværk?

Du skal først og fremmest sammensætte dit netværk, så det passer til dine behov. Hvis du bruger under 5 enheder på netværket, kan du som udgangspunkt snildt bruge internetudbyders 5-i-1 boks.
Har du flere enheder, og især enheder der henter særlig meget data, vil det være en fordel at opdele netværksopgaverne til forskelligt netværksudstyr. Det kan være hvis du har en PlayStation eller en PC der bruges til online spil eller lignende.

Da hver har et unikt behov til deres netværk, kan man ikke give et endegyldigt svar på hvad der kræves, uden at kigge specifikt på din case. Tøv derfor ikke med at kontakte os omkring en løsning som et tilpasset dine krav og ønsker.

Læs også:

Brug for hjælp?

Vi hjælper gerne med en løsning som matcher dine behov og ønsker.

Send os en besked, hvor du forklare dine netværks & WiFi udfordringer, og derefter vil vi kontakte dig for en ydeligere uforpligtende dialog til en konkret løsning.

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shoppen
Calculate Shipping
Scroll to Top