PoE – Power over Ethernet guide

COMTEK PoE
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kort og godt om PoE – Power over Ethernet standarder

Det kan være forvirende at finde rundt i hvad PoE kan tilbyde og hvad det overhovedet går ud på. Vi giver dig her et kort overblik.

Du har måske hørt om PoE, men hvad betyder det for eksempel når en switch eller IP kamera har PoE? PoE står for Power over Ethernet, altså at man sender strøm igennem netværkskabler.
Dette er velegnet til eksempelvis IP kameraer, eller access points, således at man kun behøver at trække netværkskabler, frem for også at skulle have konstant strøm tilsluttet. På den måde kan du med PoE benytte det samme kabel både til strøm og netværk.

Kan jeg modtage og sende mellem enheder via PoE?

Det korte svar er nej. For at kunne benytte PoE mellem enheder skal der være en PoE-kompatibel enhed. Det kan enten være en PSE-enhed (Power Sourcing Equipment), eller en PD-enhed (Powered Devices). I visse tilfælde kan enheden både være PSE og PD.

Den enhed som sender strøm er en PSE-enhed, mens den enhed der modtager strøm er en PD-enhed. Ofte er PSE-enheder enten netværks-switches eller PoE-injektorer, der er beregnet til brug sammen med ikke-PoE-switches. Du kender PD enheder fra  VoIP-telefoner, trådløse access points og IP-kameraer.

Hvorfor vælge PoE?

Vi giver dig her et overblik over, i hvilke situationer det kan være en fordel for dig at vælge en PoE til din netværksløsning.

  • PoE giver dig mulighed for at bruge det samme kabel til både strøm og dataoverførsel. Således kan du trække kabler til netværksudstyr og strøm til enhederne.
  • Når du befinder dig i omgivelser, hvor det er besværligt at installere nye strømkabler, er PoE effektivt. Med PoE får du enkel installation eller udvidelse af et netværk selv i disse vanskelige omgivelser.
  • Med PoE er det muligt at montere udstyr på steder, hvor det ville være upraktisk at opsætte strøm – Eksempelvis udvendige kameraer eller smalle lofter.
  • Når du bruger PoE, kan du reducere antallet af kabler og stikkontakter, også over større afstande.

Er der forskel på PoE og PoE+?

Den nyeste standard af PoE er standarden IEEE 802.3af, der kaldes PoE. Den største forskel mellem 802.3af (PoE) og 802.3at (PoE+) er, at PoE+ PSE-enheder kan levere næsten dobbelt så meget strøm gennem et enkelt Ethernet-kabel.

PoE+ PSE-enheder kan levere strøm til både PoE og PoE+ PD-enheder, men PoE PSE-enheder kan kun levere strøm til PoE PD-enheder. PoE+ PD-enheder kræver mere strøm end PoE-PSE-enheder kan levere.

Hvor meget strøm kan PoE (802.3af) & PoE+ (802.3at) levere?

PoE+ enheder kan maksimalt levere 30 watt pr. port, mens PoE-enheder maksimalt kan levere 15,4 watt pr. port. Du skal dog huske på, der altid vil være et strømtab i kablet, og jo længere kablet er, jo større er strømtabet. Så hold det kort og enkelt, hvis det er muligt.

Den minimale garanterede tilgængelige effekt i PD-enheden er 12,95 watt pr. port for PoE og 25,5 watt pr. port for PoE+.

PSE-enheder har også et maksimalt strømbudget, som er den samlede mængde strøm, de kan levere til PD-enheder på én gang, målt i watt. De fleste PSE-enheder har ikke et tilstrækkeligt højt strømbudget til at levere den størst mulige effekt til alle PoE-porte, fordi de fleste brugere ikke kræver så meget strøm. Når du køber en PoE-kompatibel PSE-enhed skal du sørge for at beregne dit ønskede strømbudget omhyggeligt for alle de PD-enheder, du vil tilslutte.

Findes der andre standarder end PoE ( 802.3af) og PoE+ (802.3at)?

Ja, det gør der. En del hardware producenter bruger også betegnelsen Passiv PoE. Passiv PoE er ikke en fast standard og det er derfor op til den enkelte producent, hvad der præcis kræves. Ofte har de lavet en specielt egnet switch eller PoE-injector til netop dette produkt.

Puha, vi er godt klar over det var noget af en redelighed af forskellige tekniske begreber vi skulle ind over her, for at give dig et overblik over den bedste løsning til dine behov.

Hvis du er i tvivl eller har brug for vejledning til hvilke PoE enheder du skal vælge for at få sat dit netværk opsat optimalt, skal du ikke tøve med at kontakte os og få effektiv hjælp i dag.[/vc_column_text][vc_single_image image=”24339″ img_size=”” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

0

Din varekurv