PoE – Power over Ethernet guide

Kort og godt om PoE – Power over Ethernet standarder

Det kan være forvirende at finde rundt i hvad PoE kan tilbyde og hvad det overhovedet går ud på. Vi giver dig her et kort overblik.

Du har måske hørt om PoE, men hvad betyder det for eksempel når en switch eller IP kamera har PoE? PoE står for Power over Ethernet, altså at man sender strøm igennem netværkskabler.
Dette er velegnet til eksempelvis IP kameraer, eller access points, således at man kun behøver at trække netværkskabler, frem for også at skulle have konstant strøm tilsluttet. På den måde kan du med PoE benytte det samme kabel både til strøm og netværk.

Kan jeg modtage og sende mellem enheder via PoE?

Det korte svar er nej. For at kunne benytte PoE mellem enheder skal der være en PoE-kompatibel enhed. Det kan enten være en PSE-enhed (Power Sourcing Equipment), eller en PD-enhed (Powered Devices). I visse tilfælde kan enheden både være PSE og PD.

Den enhed som sender strøm er en PSE-enhed, mens den enhed der modtager strøm er en PD-enhed. Ofte er PSE-enheder enten netværks-switches eller PoE-injektorer, der er beregnet til brug sammen med ikke-PoE-switches. Du kender PD enheder fra  VoIP-telefoner, trådløse access points og IP-kameraer.

Hvorfor vælge PoE?

Vi giver dig her et overblik over, i hvilke situationer det kan være en fordel for dig at vælge en PoE til din netværksløsning.

  • PoE giver dig mulighed for at bruge det samme kabel til både strøm og dataoverførsel. Således kan du trække kabler til netværksudstyr og strøm til enhederne.
  • Når du befinder dig i omgivelser, hvor det er besværligt at installere nye strømkabler, er PoE effektivt. Med PoE får du enkel installation eller udvidelse af et netværk selv i disse vanskelige omgivelser.
  • Med PoE er det muligt at montere udstyr på steder, hvor det ville være upraktisk at opsætte strøm – Eksempelvis udvendige kameraer eller smalle lofter.
  • Når du bruger PoE, kan du reducere antallet af kabler og stikkontakter, også over større afstande.

Er der forskel på PoE og PoE+?

Det korte svar – JA!

Standard af PoE er IEEE 802.3af, der kaldes PoE. Den største forskel mellem 802.3af (PoE) og 802.3at (PoE+) er, at PoE+ PSE-enheder kan levere næsten dobbelt så meget strøm gennem et enkelt Ethernet-kabel.

PoE+ PSE-enheder kan levere strøm til både PoE og PoE+ PD-enheder, men PoE PSE-enheder kan kun levere strøm til PoE PD-enheder. PoE+ PD-enheder kræver mere strøm end PoE-PSE-enheder kan levere.

Hvad bruger PoE og PoE+?

Som udgangspunkt er de fleste access points og kameraer PoE, men efterhånden som nyere udgaver der er kraftigere – Det gælder både access points og kameraer, er de PoE+. 
Det står altid på udstyret hvilken standard de benytter, så husk at tjek. 

Hvor meget strøm kan PoE (802.3af) & PoE+ (802.3at) levere?

PoE+ enheder kan maksimalt levere 30 watt pr. port, mens PoE-enheder maksimalt kan levere 15,4 watt pr. port. Du skal dog huske på, der altid vil være et strømtab i kablet, og jo længere kablet er, jo større er strømtabet. Så hold det kort og enkelt, hvis det er muligt.

Den minimale garanterede tilgængelige effekt i PD-enheden er 12,95 watt pr. port for PoE og 25,5 watt pr. port for PoE+.

PSE-enheder har også et maksimalt strømbudget, som er den samlede mængde strøm, de kan levere til PD-enheder på én gang, målt i watt. De fleste PSE-enheder har ikke et tilstrækkeligt højt strømbudget til at levere den størst mulige effekt til alle PoE-porte, fordi de fleste brugere ikke kræver så meget strøm. Når du køber en PoE-kompatibel PSE-enhed skal du sørge for at beregne dit ønskede strømbudget omhyggeligt for alle de PD-enheder, du vil tilslutte.

Findes der andre standarder end PoE ( 802.3af) og PoE+ (802.3at)?

Ja, det gør der. En del hardware producenter bruger også betegnelsen Passiv PoE. Passiv PoE er ikke en fast standard og det er derfor op til den enkelte producent, hvad der præcis kræves. Ofte har de lavet en specielt egnet switch eller PoE-injector til netop dette produkt.

Puha, vi er godt klar over det var noget af en redelighed af forskellige tekniske begreber vi skulle ind over her, for at give dig et overblik over den bedste løsning til dine behov.

Hvis du er i tvivl eller har brug for vejledning til hvilke PoE enheder du skal vælge for at få sat dit netværk opsat optimalt, skal du ikke tøve med at kontakte os og få effektiv hjælp i dag.

Hvor stor en PoE eller PoE+ switch skal jeg vælge?

Du skal altid huske at beregne det samlede PoE budget. 
Eksempelvis er mange mindre 8 ports switche med et samlet budget på melllem 40-60 watt. Så er det underordnet hvor mange porte der har PoE.

Så har du et kamera der bruger 12-15watt og din switch har et total budget på 60watt, vil du dermed max kunne have 4 kameraer. 
Sørg altid for at have “overskud” i PoE budget, således dine enheder ikke kobler til og fra, som ofte er et tegn på max belastning af switchen. 

Key visual   Ajax FireProtect 2 RB (Heat Smoke CO) UL Jeweller   white

Ajax røgalarm

Ajax røgalarm Sikre dig og dine omgivelser med en røgalarm En røgalarm er ikke bare en handy gadget, men en livsnødvendig sikkerhedsforanstaltning i ethvert hjem. Det handler ikke om “hvis” men “når”. I tilfælde af brand er de tidlige sekunder afgørende for at sikre både din og dine kæres sikkerhed. En røgalarm giver dig den

Læs mere »
90783.237.WH1 Ajax Kit11 S white nologo

Sammensæt en alarmpakke

Sammensæt en alarmpakke Det kan være svært gennemskue hvad det kræver, for at få sammensat det optimale alarmsystem – Vi hjælper dig på vej! Skræddersy din egen alarmpakke, der passer præcis til dine behov og ønsker. Er du i tvivl om, hvilken sikkerhedsløsning der er bedst for dig? Ingen bekymring! Vores simple formular guider dig

Læs mere »
Ajax og Yale

Ajax alarm og Yale dørlås integration

Ajax alarm og Yale dørlås: En fremtidssikret løsning til hjemmesikkerhed I en verden, hvor hjemmesikkerhed bliver mere og mere essentiel, er det vigtigt med løsninger, der ikke bare beskytter vores hjem, men også integrerer sig problemfrit i vores daglige liv. Det er her, integrationen mellem Ajax Systems og Yale træder ind på scenen og ændrer

Læs mere »
DALL·E 2024 02 18 22.31.30   Design a realistic yet futuristic image that features the  WiFi 7  technology in a real world setting. The scene should depict a modern home or office

Problemer med WiFi 7

Problemer med WiFi 7? Vi forsøger i dette indlæg forsøge beskrive nogle af de fejl og problemer mange oplever med WiFi 7. Først er det vigtigt at nævne WiFi 7 fejler bestemt ikke noget – Det er en top moderne teknologi som rummer rigtig mange muligheder for at skabe et lyn hurtigt WiFi, specielt i

Læs mere »
COMTEK UniFi AP Udvalg

Valg af Ubiquiti UniFi Access Points

Valg af Ubiquiti UniFi Access Points Hvad er forskellen på de forskellige Ubiquiti UniFi Access Points? Det kan være rigtigt svært at vælge det rigtige access point for at opnå en optimal udnyttelse af både ens internetforbindelse, wifi dækning, men også udnyttelse af selve udstyret. Hvilket access point fra Ubiquiti skal man vælge, hvornår er

Læs mere »
COMTEK Solidt netværk

Guide til en god og solid netværksforbindelse

Guide til en god og solid netværksforbindelse Går du med tanken om at udskifte eller opgradere dit eksisterende hjemme eller kontor netværk for at få et godt solidt netværk? Vi giver dig her en hurtig guide til hvilke faldgrupper du skal undgå samt hvilke overvejelser du skal gøre dig inden du investerer i et nyt

Læs mere »
Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shoppen
Scroll to Top