WiFi standarder

Grundlæggende information om WiFi og de forskellige udgaver.

Hvad betyder de forskellige WiFi navne, og WiFi standarder?

Det kan være svært at gennemskue hvad de forskellige WiFi standarder egentligt betyder, og hvad der er nyt og hvad som er af ældre dato.
Selvom det kan lyde tosset og skørt, så findes der en WiFi alliance som afgør hvad producenterne af netværksudstyr skal forholde sig til.
Men fremover kommer der nye, og mere enkle navne. Nedenfor kan du se de nye navne, og samtidig se hvad de forskellige har af max kapacitet.

 • WiFi 1 = 802.11b (2,4 GHz / 11 Mbit/s)
 • WiFi 2 = 802.11a (5 GHz / 54 Mbit/s)
 • WiFi 3 = 802.11g (2,4 GHz / 54 Mbit/s)
 • WiFi 4 = 802.11n (2,4 og 5 GHz / op til 600 Mbit/s)
 • WiFi 5 = 802.11ac (5 GHz / op til 1.300 Mbit/s)
 • WiFi 6 = 802.11ax (Så småt udbredt i mange nyere enheder – Hastigheder op til 11 Gbit/s og sender på 1-6 Ghz)
 • WiFi 7 = 802.11be ( næste generation efter WiFi 6 og WiFi 6E. De første access point m.m. er landet – Hastigheder op til 46 Gbit/s og sender på 1-7.25 Ghz)

Værd at bemærke, er at WiFi 6 og WiFI 7 er meget nyt, men er en ny og forbedret udgave af 802.11ac ( Wi-Fi 5).
Det er stadig begrænset hvilket udstyr man kan få pt. med Wifi 6, men bl.a iPhone 14, 15 m.fl. har den nyeste teknologi indbygget.
Vi har også modtaget de første access points m.m, og forventer der i nærmere fremtid vil komme et større udvalg og muligheder. Alle UniFi med WiFi 6 hedder “U6” i navnet, ligesom U7 med WiFi 7.

 • WiFi 6 har op til 4 gange højere datamængder (end WiFi 5)
 • Udvidet kapacitet
 • Bedre performance i tæt bebyggelse
 • Mindre strømkrævende.

Skal jeg skifte til WiFi 6 eller WiFi 7?

Skal jeg vælge, eller udskifte mine nuværende access points til nogle med WiFi 6 eller WiFi 7? Det spørgsmål får vi dagligt.
Som alt andet teknologi, så er intet fremtidssikret – Men værd at have i tankerne er, at blot fordi en ny teknologi vinder indpas, gør det ikke nødvendigvis dit nuværende dårligt, eller ændre dine behov. Rigtig meget udstyr virker fortsat kun til 2.4 Ghz, eller har WiFi 5 netværkskort, så panik ikke.

Hvornår skal man have WiFi 6?

Køber du en bil er mulighederne for ekstraudstyr store – Samme gælder elektronik. Du vil altid kunne finde noget som rent datateknisk kan mere, men i langt de fleste tilfælde vil det ikke give en bedre oplevelse. Men har du et miljø med rigtig mange enheder ( Kontorer, kantine etc) så kan WiFi 6 og WiFi 7 være gavnligt i forhold til at håndtere meget data på kort afstand. 

Vi anbefaler specielt WiFI 6 og WiFi 7 steder med utrolig høj belastning, rigtig mange klienter og som binder sig inden for meget kort afstand. Eksempelvis vil en kantine i en virksomhed ofte kunne have mange enheder på et begrænset areal, og dermed øget trafik.

Er du/I i tvivl om hvilke WiFi enheder du skal vælge for at få et optimalt setup? Kontakt os for hjælp!

Værd at vide om WiFi 6 og WiFi 7 før et skifte.

Ligesom udviklingen på båndbredden og hastighederne, så er der også uvkling på sikkerheden. 
WiFi 6 og WiFi 7 understøtter WPA3 sikkerhedsprotokollen. Det giver øget sikkerhed, men skaber også nogle udfordringer, da ikke alle enheder understøtter WPA3.

Du skal derfor huske både sikre dine enheder kan benytte WPA3, ellers risikere du de ikke kan koble på dit nye WiFi 6 eller WiFi 7 netværk.
Alternativ kan du lave et seperart SSID som KUN udsender WiFi 6 eller WiFi 7. 

WiFi – det magiske bag vores daglige internetforbindelser!

Forestil dig WiFi som en usynlig højttaler og mikrofon mellem din enhed (som din smartphone eller laptop) og en WiFi-router. Når du streamer en video, sender din enhed en anmodning gennem luften som radiobølger. Disse bølger fanges op af din WiFi-router, som er tilsluttet internettet gennem et kabel. Routeren behandler anmodningen, henter dataene fra internettet og sender dem tilbage til din enhed via de samme radiobølger. Det sker så hurtigt, at du kan se din video uden forsinkelse.

Det bedste ved WiFi er dets bekvemmelighed. Du kan bevæge dig rundt i dit hjem eller kontor og forblive tilsluttet internettet uden at være bundet af kabler. Men husk, at rækkevidden af dit WiFi-netværk og dets hastighed kan variere. Vægge, elektroniske apparater og endda andre WiFi-netværk kan påvirke signalet.

Hvis du oplever problemer med dit WiFi, kan placeringen af din router være nøglen. At placere den højt og i centrum af dit hjem kan give bedre dækning. Og husk, nyere routere og enheder med den nyeste WiFi-teknologi kan give hurtigere og mere pålidelige forbindelser.

Hos COMTEK forstår vi, at en stabil og hurtig WiFi-forbindelse er essentiel i en digital verden. Derfor tilbyder vi altid de nyeste produkter og rådgivning for at sikre, at dit netværk kører problemfrit. Så næste gang du streamer din yndlingsfilm, husk på den usynlige, trådløse magi, der gør det muligt! 🌐✨

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shoppen
Scroll to Top