PoE – Power over Ethernet guide
Kort og godt om PoE – Power over Ethernet standarder
Det kan være forvirende at finde rundt i hvad PoE kan tilbyde og hvad det overhovedet går ud på. Vi giver dig her et kort overblik.
Du har måske hørt om PoE, men hvad betyder det for eksempel når en switch eller IP kamera har PoE? PoE står for Power over Ethernet, altså at man sender strøm igennem netværkskabler.
Dette er velegnet til eksempelvis IP kameraer, eller access points, således at man kun behøver at trække netværkskabler, frem for også at skulle have konstant strøm tilsluttet. På den måde kan du med PoE benytte det samme kabel både til strøm og netværk.
Kan jeg modtage og sende mellem enheder via PoE?
Det korte svar er nej. For at kunne benytte PoE mellem enheder skal der være en PoE-kompatibel enhed. Det kan enten være en PSE-enhed (Power Sourcing Equipment), eller en PD-enhed (Powered Devices). I visse tilfælde kan enheden både være PSE og PD.
Den enhed som sender strøm er en PSE-enhed, mens den enhed der modtager strøm er en PD-enhed. Ofte er PSE-enheder enten netværks-switches eller PoE-injektorer, der er beregnet til brug sammen med ikke-PoE-switches. Du kender PD enheder fra VoIP-telefoner, trådløse access points og IP-kameraer.
Hvorfor vælge PoE?
Vi giver dig her et overblik over, i hvilke situationer det kan være en fordel for dig at vælge en PoE til din netværksløsning.
- PoE giver dig mulighed for at bruge det samme kabel til både strøm og dataoverførsel. Således kan du trække kabler til netværksudstyr og strøm til enhederne.
- Når du befinder dig i omgivelser, hvor det er besværligt at installere nye strømkabler, er PoE effektivt. Med PoE får du enkel installation eller udvidelse af et netværk selv i disse vanskelige omgivelser.
- Med PoE er det muligt at montere udstyr på steder, hvor det ville være upraktisk at opsætte strøm – Eksempelvis udvendige kameraer eller smalle lofter.
- Når du bruger PoE, kan du reducere antallet af kabler og stikkontakter, også over større afstande.
Er der forskel på PoE og PoE+?
Det korte svar – JA!
Standard af PoE er IEEE 802.3af, der kaldes PoE. Den største forskel mellem 802.3af (PoE) og 802.3at (PoE+) er, at PoE+ PSE-enheder kan levere næsten dobbelt så meget strøm gennem et enkelt Ethernet-kabel.
PoE+ PSE-enheder kan levere strøm til både PoE og PoE+ PD-enheder, men PoE PSE-enheder kan kun levere strøm til PoE PD-enheder. PoE+ PD-enheder kræver mere strøm end PoE-PSE-enheder kan levere.
Hvad bruger PoE og PoE+?
Som udgangspunkt er de fleste access points og kameraer PoE, men efterhånden som nyere udgaver der er kraftigere – Det gælder både access points og kameraer, er de PoE+.
Det står altid på udstyret hvilken standard de benytter, så husk at tjek.
Hvor meget strøm kan PoE (802.3af) & PoE+ (802.3at) levere?
PoE+ enheder kan maksimalt levere 30 watt pr. port, mens PoE-enheder maksimalt kan levere 15,4 watt pr. port. Du skal dog huske på, der altid vil være et strømtab i kablet, og jo længere kablet er, jo større er strømtabet. Så hold det kort og enkelt, hvis det er muligt.
Den minimale garanterede tilgængelige effekt i PD-enheden er 12,95 watt pr. port for PoE og 25,5 watt pr. port for PoE+.
PSE-enheder har også et maksimalt strømbudget, som er den samlede mængde strøm, de kan levere til PD-enheder på én gang, målt i watt. De fleste PSE-enheder har ikke et tilstrækkeligt højt strømbudget til at levere den størst mulige effekt til alle PoE-porte, fordi de fleste brugere ikke kræver så meget strøm. Når du køber en PoE-kompatibel PSE-enhed skal du sørge for at beregne dit ønskede strømbudget omhyggeligt for alle de PD-enheder, du vil tilslutte.
Findes der andre standarder end PoE ( 802.3af) og PoE+ (802.3at)?
Ja, det gør der. En del hardware producenter bruger også betegnelsen Passiv PoE. Passiv PoE er ikke en fast standard og det er derfor op til den enkelte producent, hvad der præcis kræves. Ofte har de lavet en specielt egnet switch eller PoE-injector til netop dette produkt.
Puha, vi er godt klar over det var noget af en redelighed af forskellige tekniske begreber vi skulle ind over her, for at give dig et overblik over den bedste løsning til dine behov.
Hvis du er i tvivl eller har brug for vejledning til hvilke PoE enheder du skal vælge for at få sat dit netværk opsat optimalt, skal du ikke tøve med at kontakte os og få effektiv hjælp i dag.
Hvor stor en PoE eller PoE+ switch skal jeg vælge?
Du skal altid huske at beregne det samlede PoE budget.
Eksempelvis er mange mindre 8 ports switche med et samlet budget på melllem 40-60 watt. Så er det underordnet hvor mange porte der har PoE.
Så har du et kamera der bruger 12-15watt og din switch har et total budget på 60watt, vil du dermed max kunne have 4 kameraer.
Sørg altid for at have “overskud” i PoE budget, således dine enheder ikke kobler til og fra, som ofte er et tegn på max belastning af switchen.
Oversigt over PoE standarder og ydelse
PoE Standard | Power Output (Maximum) |
IEEE 802.3af (PoE) | 15.4 W |
IEEE 802.3at (PoE+) | 30 W |
IEEE 802.3bt Type 3 (4PPoE) | 60 W |
IEEE 802.3bt Type 4 (PoE++) | 100 W |
Forstå forskellen mellem Mbps og Gigabit
Forstå forskellen mellem Mbps og Gigabit – Hvor meget data skal jeg bruge? Når man taler om internet- og netværkshastigheder, støder man ofte på begreber som Mbps og Gigabit, men det kan være svært at forstå, hvad de egentlig betyder, og hvordan de påvirker ens brug af internet eller netværk. Her forklarer vi forskellene og
Styr dine garageporte i Ajax alarmsystem
Styr dine garageporte i Ajax Alarmsystem med Ajax Relay Forestil dig, at du kan styre dine garageporte, lys eller andre elektriske apparater direkte fra dit alarmsystem. Det lyder som noget fra fremtiden, men med Ajax Relay er det muligt i dag! Lad os dykke ned i, hvordan denne smarte løsning kan gøre din hverdag nemmere
Ajax KeyPad Betjeningspanel
Hvad er forskellen på Ajax KeyPad Betjeningspanel? Det kan være forvirrende vælge hvilket Ajax KeyPad betjeningspanel du skal vælge. Vi forsøger guide dig gennem de forskellige Ajax tastaturer herunder. Når du skal vælge en betjeningsenhed til dit Ajax alarmsystem, er det vigtigt at forstå forskellene mellem de forskellige modeller for at finde den, der passer
Tyverialarm
Tyverialarm uden abonnement. Når vi tænker på sikkerhed derhjemme eller på arbejdet, er det super vigtigt at vælge den rette tyverialarm. Mange har traditionelt valgt alarmsystemer mod tyveri, der har lange kontrakter og abonnementer, men i dag er der en cool alternativ løsning: tyverialarm uden abonnement. Lad os dykke ned i, hvorfor en Ajax tyverialarm
Alarm og overvågning
Alarm og overvågning Vigtigheden af at tænke over brugen af alarm og overvågning I dagens samfund er sikkerhed en afgørende faktor for både private hjem og virksomheder. Med stigende bekymringer omkring indbrud og andre sikkerhedsrisici, er alarm- og overvågningssystemer blevet mere udbredte. Men det er vigtigt at forstå, at med større sikkerhed kommer også
Ajax røgalarm
Ajax røgalarm Sikre dig og dine omgivelser med en Ajax Fireprotect røgalarm En røgalarm er ikke bare en handy gadget, men en livsnødvendig sikkerhedsforanstaltning i ethvert hjem. Det handler ikke om “hvis” men “når”. I tilfælde af brand er de tidlige sekunder afgørende for at sikre både din og dine kæres sikkerhed. En røgalarm giver