Valg af Ubiquiti UniFi Access Points

Hvad er forskellen på de forskellige Ubiquiti UniFi Access Points?

Det kan være rigtigt svært at vælge det rigtige access point for at opnå en optimal udnyttelse af både ens internetforbindelse, wifi dækning, men også udnyttelse af selve udstyret.
Hvilket access point fra Ubiquiti skal man vælge, hvornår er det en fordel med UniFi Long Range frem for UniFi Lite, eller har jeg behov for at bruge en UniFi Pro?

Der er mange spørgsmål, og ej hellere et klart og tydeligt svar. Først og fremmest skal du altså sikre dit dit netværk fungere optimalt. Altså, har du en hurtig nok forbindelse, både upload og download, og har du en router som kan håndtere hastigheden, samt den mængde trafik som du henter ned og sender ud.

Du kan med fordel derfor læse vores guide om et godt netværk her.

Skal jeg vælge det mindre eller kraftigere access point udgave fra Ubiquiti UniFi?

De forskellige access points, lite, long range, pro, U6+ osv.
Det gælder både i privaten og erhverv. Ubiquiti laver en lang række andre, som hver har hver deres fordele og specifikke egenskaber, men i denne guide fokusere vi på det grundlæggende i forskelle. 

Nedenfor kan du se en liste over specifikationer på de tre, og længere nede en lille forklaring på hvad de forskellige egenskaber har af betydning, men der er nogle generelle ting vi kan sige om Ubiquiti UniFi, og WiFi generelt.

 • UniFi har en høj WiFi hastighed – Selv deres mindste er hurtig! 
 • Stabilitet – Vi oplever helt ekstremt få fejl på UniFi enheder generelt. 
 • Stor rækkevide – Selvom mange producenter påstår de rækker langt, oplever vi tit UniFi rækker længere end mange andre produkter, selvom de i følge deres datasheet burde være bedre. 
 • Skalerbar – Du kan altså bygge videre, og få nye og nuværende access points til at samarbejde. Dine tidligere købte access points er altså ikke ubrugelige.
 • WiFi er en to-vejs kommunikation – Uanset hvor godt, hurtigt, og kraftig et access point er, er det afgørende udstyret i den anden ende kan sende, og modtage lige så hurtigt og langt.
 • Valg af frekvens og kanaler har en stort betydning for signal kvaliteten, og dermed hastigheden og dækningen.

Ting du altid skal huske omkring valget af access points og WiFi.

 • Som udgangspunkt skal der altid et netværkskabel ud til hvor hvert access point (Det er dog muligt trådløst)
 • Hellere flere mindre access points, end et kraftigt.
 • Dit WiFi er aldrig bedre end resten af dit netværk og enheder
 • Tænk altid over fremtidigt behov – Kommer der flere TV, tablets, computere, streamings højtalere på.

Forskellen ligger i antal og kraftigheden af antenner

Det kan være rigtig svært at gennemskue forskellen, men ofte er forskellen hvor mange antenner der sender 2,4 Ghz, 5 Ghz og hvor kraftige antenner er. 

Jo flere klienter (enheder) som kobler sig på, jo bedre er det at have flere antenner. 

Ser man et access point som en rundkørsel. 
Jo flere “spor” (Antenner), jo lettere er det at afvikle trafikken. 
Nogle enheder benytter 2,4 Ghz og nogle 5 Ghz. Jo flere spor man har til rådighed jo lettere er det at afvikle trafikken hurtigt, og uden man skal vente på hinanden. 

FAQ

2.4 Ghz og 5 Ghz hastighed er en teoretisk hastighed. Fordi enheden står til eksempelvis 2.4Ghz op til 300mbps betyder det ikke du kan hente 300 mbps ned.

Hastighederne er teoretiske, og tager altså ikke højde for støj på netværket, at den enhed du benytter er langsommere og ganske enkelt ikke kan sende data afsted osv.
Men det giver et godt indblik i at har man et stort behov for meget data, kan det være en fordel at vælge udstyr som understøtter større hastigheder.

MIMO betyder faktisk at der er antenner som modtager og nogle som afsender. På den måde kan et access point både sende og modtage meget hurtigere, og med flere enheder på én gang. 2 x 2 MIMO betyder at der er to antenner som afsender, og to antenner som modtager.

Jo flere enheder man har på sit trådløsenetværk, jo bedre er det at have flere antenner til at sende og modtage.

Selvom rækkeviden er teoretisk ligesom hastigheden, så giver det et godt indtryk af hvad de forskellige access points fra UniFi kan levere.

Aldrig bedre end det svageste led.

Værd at bemærke er at en access point er aldrig bedre end den enhed som er forbundet dertil.

Eksempelvis, Lille Peter sidder i stuen med sin iPad som efterhånden er ret gammel, men udemærket til blot at streame YouTube.
Ved siden af sidder hans søster Lille Lise, som har fået en helt ny iPad i julegave. Hun sidder også at streamer tegnefilm men uden problemer.

Rækkeviden burde jo være ens når de er samme sted, og med MIMO antenner kan de både modtage og sende data på samme tid.
Men en ældre enhed har oftes ikke den nyeste teknologi, og dermed en svagere antenne. Så selvom access pointet sagtens kan sende data ud til lille Peter’s iPad, kan hans ikke fange signalet lige så godt som lille Lises, og dermed er der forskel i deres oplevelse af hastigheden og dækning.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Netværksstik”]Som udgangspunkt skal du altid have et kabel fra din router/modem og ud til dit UniFi Access Point.

Nogle gange er det dog praktisk hvis man kan føre et kabel videre til et andet access point eller enhed.

Eksempel:
Du har allerede trukket et kabel fra din router/modem og ud til et TV i stuen. Du vælger at sætte en uniFi AP AC Pro op ved dit TV, og dermed benytter du det kabel som allerede var trukket.

Det gør så du ikke længere har et tilovers til dit TV hvor du streamer meget fra. Derfor kan du nu føre et netværkskabel fra dit UniFi AP AC Pro og ned til TV’et selvom du oprindeligt kun havde trukket et netværkskabel ind i stuen. Alternativ skulle du opsætte en switch, og derfra trække kabel til henholdsvis access point og et til TV’et.

Så husk altid at overveje hvordan dit totale netværk og behov ser ud, da det oftes kan betale sig tænke lidt frem i tiden.

Vælg det rette Ubiquiti UniFi Access Points

De Ubiquiti UniFi Access Points vi oftes benytter er:

Ubiquiti UniFi AP AC Lite
UAP-AC-Lite

 • Kompakt WiFi 5 access point
 • 5 GHz – 2×2 MIMO & med hastigheder op til 867 Mbps
 • 2.4 GHz – 2×2 MIMO med hastigheder op til 300 Mbps

 

  Ubiquiti UniFi AP AC Pro
UAP-AC-PRO

 • WiFi 5 med lang rækkevidde
 • 1 udgående port
 • 5 GHz – 3×3 MIMO med hastigheder op til 1.3 Gbps
 • 2.4 GHz – 3×3 MIMO med hastigheder op til 450 Mbps

 

Ubiquiti UniFi U6-Plus
(Tidligere lite)

 • Nyeste WiFI 6 teknologi
 • 2×2 high-efficiency Wi-Fi 6
 • 5 GHz – 2×2 MU-MIMO & OFDMA med hastigheder op til 2.4 Gbps
 • 2.4 GHz – 2×2 MIMO med hastigheder op til 573 Mbps

 

Hvor mange access points skal jeg bruge?

WiFi er en to-vejs-kommunikation – Du er aldrig bedre end enheden som er koblet på.

Der er stor forskel på hvor kraftigt  og langt et access point sender WiFi signalet. Det kan være alt fra antenne designet, til typen af antenner, antal, og ikke mindst hvor kraftige de sender. Mange har oplevet det, at eks. ens smartphone viser 2-3 “streger” men der reelt ikke er adgang til internettet. Det kan skyldes flere ting, men én ting som ofte er skyld i problemet, er den enhed du står med i hånden.

Uanset hvor langt access pointet sender signalet, er det ikke ens betydende med enheden som modtager signalet, kan sende lige så langt tilbage.
Herunder illustreret ved det hvide access point i hjørnet af huset, som sender sit signal bredt ud, i store dele af huset (lyseblå område), hvor mod det lyserøde viser signal styrken på en smartphone, som sammenlignet har en mere begrænset dækning.

Vælg derfor ikke blot type af access point ud fra rækkevidde, men tag også signal kvalitet og belastning med i overvejelserne.

Valg af Ubiquiti UniFi Access Points

Gratis konfiguration af din Ubiquiti enhed når du handler hos COMTEK.DK

Vi ved hvor vigtigt det er at have ordenligt udstyr, men ikke mindst at det er opsat korrekt.
Vi tilbyder derfor gratis konfiguration af din Ubiquiti produkt du køber hos COMTEK.DK.

Vi kontakter dig for at høre nærmere omkring hvor enheden skal placeres, og dialog omkring hvad det rette setup er for dig.
Vi aftaler b.la hvad dit wifi skal hedde, og et password.

Når du modtager din bestilling fra COMTEK vil du blot skulle sætte stikkene i enheden, og lade din Ubiquiti enhed starte op. Du skal altså hverken tænke på om den er indstillet korrekt, om alt er software opdateret m.m
Plug and play, og du er klar til at benytte dig at din nye enhed.
Samtidig kan vi, hvis uheldet er ude, let og enkelt supporte din enhed uden fysisk at skulle besøge dig.
Vi foretager også helt automatisk opdateringer, hvis dette er nødvendigt.

Du behøver dermed hverken sætte dig ind i det tekniske, eller bruge tid på konfigurationen, det har vi klaret for dig, helt uden beregning.

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shoppen
Scroll to Top