Få et godt trådløst netværk

Vi tilslutter hele tiden nye enheder til vores trådløse wifi netværk. Det er dejlig nemt og ikke mindst så kræver flere og flere enheder nu en trådløs dataforbindelse, hvad end det er dit TV, smartphone, tablet, ja, endda køleskabe og loftslamper kan have wifi indbygget i dag.

Trådløst netværk, også kaldet Wi-FI, er meget fintfølende elektronik og kan nemt påvirkes af andre elektriske apparater, som TV eller mikrobølgeovne. Derfor skal man gøre sig nogle overvejelser i forhold til placering og valg af netværksproduktet for at få et godt trådløst netværk.

Her er vores bedste råd til at opnå et godt trådløst netværk:

  • Placer routeren/access pointet centralt. Dette giver den bedste dækning i hele huset, så alle enheder kan nå netværket effektivt. Hvis det er muligt, bør du hænge eller stille routeren/access pointet på en hylde i 1-1,5 meters højde
  • Vær opmærksom på andre elektriske apparater. Det trådløse signal kan let forstyrres af andre apparater, så hold den på afstand fra især mikrobølgeovnen eller TV’et. Større metal overflader kan også skærme for det trådløse signal.
  • Bor du i lejlighed, har dine naboer sikkert også et trådløst netværk. Vælg en anden ”kanal” til dit netværk, hvis det ligger på tæt på naboens netværks kanal. Der findes flere gratis programmer som kan scanne for Wi-Fi og se hvilke kanaler der bliver brugt. Nyere Access points finder ofte selv den mest optimale kanal at bruge.
  • Netværksstandarder – brug den nyeste standard indenfor Wi-Fi. Det kan for eksempel være 802.11n eller 802.11ac, som efterhånden er udbredt. De fleste access points udsender også 5Ghz signal som ikke er nær så følsom i forhold til 2,4 GHz – Læs mere om WiFi standarder her.

 

Har du problemer med at få ordentlig Wi-Fi dækning, kan det ofte hjælpe at udskifte dit access point til en nyere model. Har du et større område der skal dækkes kan man f.eks. opsætte flere identiske access points, således du opnå bedre dækning.

Er du i tvivl omkring hvordan du skal sammensætte dit netværk, så kontakt os endelig, så hjælper vi dig videre.

Indkøbskurv
0
0
Din kurv
Din kurv er tomTilbage til shoppen
Scroll to Top