Valg af Ubiquiti UniFi Access Points

Hvad er forskellen på de forskellige Ubiquiti UniFi Access Points?

Det kan være rigtigt svært at vælge det rigtige access point for at opnå en optimal udnyttelse af både ens internetforbindelse, wifi dækning, men også udnyttelse af selve udstyret. Hvilken access point fra UniFi skal man vælge, hvornår er det en fordel med Long Range frem for Lite, eller har jeg behov for at bruge en Pro?

Der er mange spørgsmål, og ej hellere et klart og tydeligt svar. Først og fremmest skal du altså sikre dit dit netværk fungere optimalt. Altså, har du en hurtig nok forbindelse, både upload og download, og har du en router som kan håndtere hastigheden, samt den mængde trafik som du henter ned og sender ud.

Du kan med fordel derfor læse vores guide om et godt netværk her.

UniFi AP AC Lite, Long Range eller Pro?

De tre forskellige access points, Lite, Long Range og Pro er nok de
mest udbredte og benyttede. Det gælder både i privaten og erhverv. De har en lang række andre, men i denne omgang fokusere vi altså på dem.

Nedenfor kan du se en liste over specifikationer på de tre, og længere nede en lille forklaring på hvad de forskellige egenskaber har af betydning, men der er nogle generelle ting vi kan sige om Ubiquiti UniFi.

  • Høj wifi hastighed – Selv deres mindste er hurtig! 
  • Stabilitet – Vi oplever helt ekstremt få fejl på UniFi enheder generelt. 
  • Stor rækkevide – Selvom mange producenter påstår de rækker langt, oplever vi tit UniFi rækker længere end konkurrende produkter gør, selvom de i følge deres datasheet burde være bedre. 
  • Skalerbar – Du kan altså bygge videre uden de tidligere købte udstyr er overflødigt

Læs mere på producentens hjemmeside.

Ubiquiti Access Points

Størrelse:

Miljø: 

2.4 Ghz hastighed:

5 Ghz hastighed: 

Antal MIMO antenner:

Rækkevide:

Netværksstik: 

UniFi AP AC Lite

∅160 x 31.45 mm

Indendørs

300 Mbps

867 Mbps

2.4 Ghz: 2×2 | 5 Ghz: 2×2

Op til 122 meter

1 x 10/100/1000 Ethernet

UniFi AP AC LR

∅175.7 x 43.2 mm

Indendørs

450 Mbps

867 Mbps

2.4 Ghz: 3×3 | 5 Ghz: 2×2

Op til 183 meter

1 x 10/100/1000 Ethernet

UniFi AP AC PRO

∅196.7 x 35 mm

Indendørs/Udendørs

450 Mbps

1300 Mbps

2.4 Ghz: 3×3 | 5 Ghz: 3×3

Op til 183 meter

2 x 10/100/1000 Ethernet

2.4 Ghz og 5 Ghz hastighed:

2.4 Ghz og 5 Ghz hastighed er en teoretisk hastighed. Fordi enheden står til eksempelvis 2.4Ghz op til 300mbps betyder det ikke du kan hente 300 mbps ned.

Hastighederne er teoretiske, og tager altså ikke højde for støj på netværket, at den enhed du benytter er langsommere og ganske enkelt ikke kan sende data afsted osv. Men det giver et godt indblik i at har man et stort behov for meget data, kan det være en fordel at vælge udstyr som understøtter større hastigheder.

MIMO antenne.

MIMO betyder faktisk at der er antenner som modtager og nogle som afsender. På den måde kan et access point både sende og modtage meget hurtigere, og med flere enheder på én gang. 2 x 2 MIMO betyder at der er to antenner som afsender, og to antenner som modtager.

Jo flere enheder man har på sit trådløsenetværk, jo bedre er det at have flere antenner til at sende og modtage.

Rækkevide

Selvom rækkeviden er teoretisk ligesom hastigheden, så giver det et godt indtryk af hvad de forskellige access points fra UniFi kan levere.

Værd at bemærke er at en access point er aldrig bedre end den enhed som er forbundet dertil.

Eksempelvis, Lille Peter sidder i stuen med sin iPad som efterhånden er ret gammel. Han streamer YouTube og den en smule. Ved siden af sidder hans søster Lille Lise, som har fået en helt ny iPad i julegave. Hun sidder også at streamer tegnefilm men uden problemer. Rækkeviden burde jo være ens når de er samme sted, og med MIMO antenner kan de både modtage og sende data på samme tid. Men en ændre enhed har oftes ikke den nyeste teknologi, og dermed en svagere antenne. Så selvom access pointet sagtens kan sende data ud til lille Peter’s iPad, kan hans ikke fange signalet lige så godt som lille Lises, og dermed er der forskel i deres oplevelse af netværket.

Netværksstik

Som udgangspunkt skal du altid have et kabel fra din router/modem og ud til dit UniFi Access Point. Nogle gange er det dog praktisk hvis man kan føre et kabel videre til et andet access point eller enhed.

Eksempel:
Du har allerede trukket et kabel fra din router/modem og ud til et TV i stuen. Du vælger at sætte en uniFi AP AC Pro op ved dit TV, og dermed benytter du det kabel som allerede var trukket. Det gør så du ikke længere har et tilovers til dit TV hvor du streamer meget fra. Derfor kan du nu føre et netværkskabel fra dit UniFi AP AC Pro og ned til TV’et selvom du oprindeligt kun havde trukket et netværkskabel ind i stuen. Alternativ skulle du opsætte en switch, og derfra trække kabel til henholdsvis access point og et til TV’et.

Så husk altid at overveje hvordan dit totale netværk og behov ser ud, da det oftes kan betale sig tænke lidt frem i tiden.

Har du spørgsmål?

Gratis konfiguration af din Ubiquiti enhed når du handler hos COMTEK.DK

Vi ved hvor vigtigt det er at have ordenligt udstyr, men ikke mindst at det er opsat korrekt.
Vi tilbyder derfor gratis konfiguration af din Ubiquiti produkt du køber hos COMTEK.DK.

Vi kontakter dig for at høre nærmere omkring hvor enheden skal placeres, og dialog omkring hvad det rette setup er for dig.
Vi aftaler b.la hvad dit wifi skal hedde, og et password.

Når du modtager din bestilling fra COMTEK vil du blot skulle sætte stikkene i enheden, og lade din Ubiquiti enhed starte op. Du skal altså hverken tænke på om den er indstillet korrekt, om alt er software opdateret m.m
Plug and play, og du er klar til at benytte dig at din nye enhed.
Samtidig kan vi, hvis uheldet er ude, let og enkelt supporte din enhed uden fysisk at skulle besøge dig.
Vi foretager også helt automatisk opdateringer, hvis dette er nødvendigt.

Du behøver dermed hverken sætte dig ind i det tekniske, eller bruge tid på konfigurationen, det har vi klaret for dig, helt uden beregning.

Udgivet i Guides.